Temel İdeolojik Yönelimler

ideolojiYayın politikamızı belirleyen genel kabuller, ilkeler ve ideolojik çerçeve...

Abonelik

abonelikYarınlar'a abone olun, hem dergiye katkıda bulunun hem de derginiz her ay adresinize gelsin.

Dergi Arşivi

arsivYarınlar'ın geçmiş tüm sayılarına, yayınlamış tüm yazılarına ulaşabilirsiniz.

Anasayfa İçerik Haberler Türkiye Haberleri İki emniyetçi görevden alındı

İki emniyetçi görevden alındı

erdogan-gulenKCK soruşturmalarını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlerini görevden alındı. 

MİT Müsteşar'ı Hakan Fidan'ın KCK soruşturmaları kapsamında ifade vermeye çağrıldığı haberlerinin kesinleşmesinden kısa bir süre sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün görevden alınmaları dikkat çekti. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, görevden alınan isimlerin yerine geçen kişiler de belli oldu. Buna göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine de aynı şubede müdür yardımcısı olan Serdar Güldalı getirildi.

Erol Demirhan'ın, eski istihbaratçı Hanefi Avcı'nın "Haliç'te yaşayan Simonlar" adlı kitabında Cemaat'e yakın bir isim olarak tanımlanması ise AKP ile Cemaat arasındaki çatlakların bir sonucu ve "Hakan Fidan olayı"nın rövanşı olarak yorumlanıyor.

8 Şubat 2012/Yarınlar