Uzun saçları nedeniyle öldürülen Aykut Alıcı ve Alıcı'nın arkadaşı Savaş Karakız'dan sonra İkitelli yine bir Alevi cinayetine uyandı. 30 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, mahalle muhtarı Naim Kangal tarafından 2 kardeşiyle birlikte kurşun yağmuruna tutuldu, Aydoğan yaşamını yitirdi. Mahalle halkı ölülerine sahip çıkarak karakola, olayın yaşandığı yere ve muhtarın evinin önüne yürüdü, "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" dedi.
İkitelli'de Alevi cinayetleri devam ediyor. Aykut Alıcı ve Savaş Karakız'dan sonra Hüseyin Aydoğan da mahallede polis ve kaymakam tarafından desteklendiği düşünülen gerici odaklar tarafından öldürüldü.
Salıpazarı bölgesinde bir kasap dükkanı işleten Dersim'li Üstün Aydoğan, aracını park ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Naif Kangal ve arkadaşları tarafından fena şekilde dövüldü. Eve doğru koştuğu sırada kardeşlerinin evden çıkarak olay yerine destek olmak için gelmesiyle gerici ve ırkçı düşüncelere sahip olduğu öğrenilen Naim Kangal, üç kardeşi kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda kardeşlerden 30 yaşındaki Hüseyin Aydoğan yaşamını yitirirken, Haydar Aydoğan ve Üstün Aydoğan yaralandı. Karaciğerinden kurşun alan Üstün Aydoğan'a 25 ünite kan verilmesine rağmen hayati tehlikesi sürüyor.
Saldırıyı gerçekleştiren muhtarın daha önce de bir kadını silahla yaraladığı, el konulan silahının kaymakam tarafından "Ben kefilim" denilerek iade edildiği öğrenildi.
HALK ÇETELERE KARŞI SOKAĞA ÇIKTI
Önceki gün akşam yaşanan olayların ardından, halk dün sokağa döküldü. Yüzlerce kişi yaklaşık 2 saat boyunca İkitelli'yi sokak sokak yürüdü. Mahallede Alevi kıyımı yaşandığını vurgulayan öfkeli halk, İkitelli Karakolu, olayın yaşandığı yer ve muhtarın evinin önüne giderek tepkisini dile getirdi. Caddeleri trafiğe kapatan halk, belli noktalarda oturma eylemi yaparak öfkesini, "Halkımız saflara hesap sormaya", "Katil muhtar hesap verecek", "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Katil devlet hesap verecek", "Halkımız saflara hesap sormaya", "Susma haykır çetelere hayır", "Canlara kalkan elleri kıracağız" sloganlarıyla gösterdi. Küçükçekmece kaymakamını istifaya çağırdı.
BU ÜÇÜNCÜ CİNAYET
Canların Alevi Yolu Kültür Derneği Genel Sekreteri İbrahim Uçar ETHA'ya yaptığı konuşmada, daha önce Aykut Alıcı'nın yine 7-8 kişinin saldırısına uğrayarak karakola sığındığını, karakoldaki polislerin duruma müdahale etmemesi üzerine evine giderken öldürüldüğünü hatırlattı. Savaş Karakız'ın ardından Aydoğan'ın da benzer şekilde öldürüldüğünü belirten Uçar, hepsinin ortak özelliklerinin Dersim'li ve Alevi olmalarına dikkat çekti.
'OLAYDA KAYMAKAMIN DA SORUMLULUĞU VAR'
Yaşanan olayların tesadüf olmadığını kaydeden Uçar, "Devlet, yargı Alevi oluşlarından kaynaklı olayların üzerine gitmiyor. Muhtar daha önceden de bir kadına ateş ederek yaraladı, silahına el koyuldu, ancak daha sonra kaymakam kendisine silahı teslim etti. Küçükçekmece Kaymakamı da olayın sorumlusudur" dedi. Saldırıyı yapanların 8 kişi olduklarını ancak sadece 3 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Uçar, halkı çetelere karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.
DEVRİMCİLERE KARŞI ÇETELER BESLENİYOR
Mahalle halkı ise, eskiden mahallede devrimci hareketin güçlü olduğunu ve devletin bu durumu bastırmak için çeteleri, uyuşturucu satıcılarını desteklediğini, yaşanan cinayetlerin ardından polisin mahallede hiçbir önlem almadığını ifade ediyor. Yeterince bedel ödediklerini ve katillerden hesap soracaklarını söyleyen halk, "Biz artık kendi güvenliğimizi kendimiz alacağız. Saldırıları yanıtsız bırakmayacağız, katillerden teker teker hesap soracağız" diyor.
| < Önceki | Sonraki > |
|---|