Temel İdeolojik Yönelimler

ideolojiYayın politikamızı belirleyen genel kabuller, ilkeler ve ideolojik çerçeve...

Abonelik

abonelikYarınlar'a abone olun, hem dergiye katkıda bulunun hem de derginiz her ay adresinize gelsin.

Dergi Arşivi

arsivYarınlar'ın geçmiş tüm sayılarına, yayınlamış tüm yazılarına ulaşabilirsiniz.

Anasayfa İçerik Haberler Emek Haberleri Sabiha Gökçen Havaalanı’nda işçi kıyımı

Sabiha Gökçen Havaalanı’nda işçi kıyımı

sabiha-gokcenSabiha Gökçen Havaalanı’nda yer hizmetlerinde çalışan işçiler, Hava-İş Sendikası’nda örgütlenme mücadelesine devam ediyor. sendikalaşmayı kırmak isteyen patron 154 işçiyi işten attı.

İSG’de Hava-İş’in yetkiyi almasının ardından, işverenler iş kolu itirazı yapmışlar, işçiler ise yaptıkları eylemle bu tutumu protesto etmişlerdi.

İşverenin sendika ile ön bir protokol yapmasını isteyen işçiler, üç gün önce hem iş bırakmış hem de işyerlerini terk etmeme eylemi yapmışlardı. İstanbul Vali Yardımcısı’nın önceki gün havaalanına gelerek işçilerle saatlerce yaptığı görüşmelerden bir sonuç alınamamış, müdahale tehdidi üzerine vardiyası olmayan işçiler, eylemlerini bitirmişlerdi. Yapılan görüşmelerde 73 işçinin işten atılacağı söylentisinin yayılması üzerine işçiler, eylemi bitirmek için bu karardan vazgeçilmesini şart koşmuşlardı. İşçilerin bu talebinin kabul edilmesine rağmen dün 154 işçi tazminatsız olarak işten atıldı. İşten atılan işçiler Hava-İş’te toplanarak neler yapacaklarını tartıştılar.

İşten atılmayan işçilere ise “Sizin de sonunuz böyle olur” diye baskı yapılıyor. Bu arada patron 110 yeni işçi alarak, apronda çalıştırmaya başladı. Polis ise yeni işçileri korumak için havaalanında duruyor.

Evrensel{jcomments on}