Temel İdeolojik Yönelimler

ideolojiYayın politikamızı belirleyen genel kabuller, ilkeler ve ideolojik çerçeve...

Abonelik

abonelikYarınlar'a abone olun, hem dergiye katkıda bulunun hem de derginiz her ay adresinize gelsin.

Dergi Arşivi

arsivYarınlar'ın geçmiş tüm sayılarına, yayınlamış tüm yazılarına ulaşabilirsiniz.

Anasayfa İçerik Haberler Dünya Haberleri Arjantin, Honduras büyükelçisini sınırdışı ediyor

Arjantin, Honduras büyükelçisini sınırdışı ediyor

zelaya1Honduras’ın anayasal Devlet Başkanı Manuel Zelaya’yı deviren darbeye destek veren açıklamalarda bulunan Honduras’ın Arjantin Büyükelçisi sınırdışı ediliyor.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Zelaya’nın isteği üzerine Büyükelçi Carmen Eleonora Ortez Williams’ın temsilcilik görevine son verildi.

Bilindiği gibi Arjantin hükümeti Haziran ayında yapılmış olan darbeyi kınayan ülkelerin başında geliyor. Temmuz ayında ALBA örgütüne ait bir uçakla ülkesine dönmeye çalışan Zelaya ile birlikte gelen uluslararası heyette Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner de bulunuyordu.

Honduras Dışişleri Bakanı Patricia Rodas yaptığı açıklamada Arjantin ile Honduras arasındaki diplomatik ilişkilerin ABD’deki Honduras Elçisi Enrique Reina üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti.

Sol{jcomments on}